Hodinky měsíce července

Každý měsíc nám projdou rukama stovky hodinek. Některé modely si okamžitě získají naše sympatie a mnohdy i srdce.

Toto je našich 5 vyvolených pro měsíc červenec.

Jiří Štencek

Jiří Štencek

Jiří
zakladatel, majitel, cestovatel a outdoorový nadšenec, hodinkový nadšenec a hybatel veškerého dění v Helveti

Seiko SRPA21K1 – Special Edition PADI
Blíží se léto a tak roste potřeba mít k vodě i odolnější hodinky. Kdybych měl pánům doporučit něco stylového, v automatu a zároveň s nádechem sportovnějších hodinek, tak bych určitě sáhl po Seiko „želvách“ SRPA21K1. Sám jsem majitelem konzervativnější černé varianty SRP777K1 a na léto bych volil právě veselejší PADI edici.

Přímo tyto hodinky se odkazují na potápěčskou asociaci a ve vodě jsou tak jako doma. Díky šroubovací korunce mají voděodolnost 200 m, nechybí otočná luneta (jednosměrně) a už typická silná luminiscence Lumibrite. Na ruce sedí perfektně a náramek se dá doladit díky mikroregulaci na sponě. Cena odpovídá muzice, kterou za ni dostanete. U mě tedy naprosto jasná volba!

Darina Vokrojová

Darina Vokrojová

Darina
hodinková nadšenkyně, jejíž srdce patří dobrému vínu a Seiku, ale ráda vám poradí i se značkou Casio

Seiko SRPA21K1 – Special Edition PADI
Již minulý výběr byl ovlivněn současným obdobím – létem, časem který se pro mnohé z nás pojí s cestováním, nebo také trávením volných chvil u vody. Hodinky vhodné pro cestovatele máme již vybrány, je tak čas zaměřit se na hodinky, které se cítí být jako doma ve vodě a svým majitelům přinesou i něco navíc. Pro mne tyto body plně splňují modely značky Seiko, které svým designem navazují na legendární Seiko „Želvy“. Je už na každém, zda zvolí barevné varianty v podobě Seiko SRPA21K1 či Seiko SRPB11K1 hodící se k létu, anebo se bude držet při zdi s klasickým barevným provedením v podobě modelů Seiko SRP777K1, Seiko SRP775K1 apod. Tato Seika nabízí vedle dostatečné voděodolnosti skvělou čitelnost, automatický strojek, nadčasový vzhled. Hodinky je možné nosit na ocelovém náramku, případně zvolit silikonový řemínek. Sluší jim však i mnohé kožené řemeny.

Jakub Novák

Jakub Novák

Jakub
druhý služebně nejstarší a nejdůležitější člen týmu, cestovatel a strážce značek Wenger, Victorinox a Davosa

Certina C013.407.11.051.00
Pánské automatické hodinky Certina mě uchválily svým jednoduchým vzhledem a bytelným pouzdrem. Jedná se o ideální potápěčské hodinky, na léto k vodě jako stvořené. Celoocelové hodinky s velikostí pouzdra 43 mm skvěle padnou na každou pánskou ruku. Vodotěsnost 20 ATM, norma ISO 6425 a šroubovací korunka z těchto hodinek dělá plnokrevně potápěčské hodinky, o které se nemusíte v bazénu či u moře strachovat. Ciferník je chráněn proti poškrábání odolným safírovým sklíčkem s antireflexní vrstvou. Samozřejmostí je i výrazná modro-zelená luminiscence SuperLuminova a jednosměrně otočná, potápěčská luneta.

Hodinám dodává energii potřebnou pro chod automatický strojek ETA 2824-2, který má rezervu chodu 38 hodin a 25 kamenných uložení. Ocelový tah vyrobený z ušlechtilé oceli má navíc extenzi, která umožnuje hodinky pohodlně nasadit například na neopren či přes bundu.

Tomáš Doležal

Tomáš Doležal

Tomáš
sportovec tělem i duší a odborník na hodinky Traser, Luminox a Swiss Military Hanowa, který vzal pod svá křídla i designovou Triwu a německý Zeppelin

Citizen Eco-Drive Promaster BN0100-42E
Přichází nám měsíce dovolených a sportu. Nastal proto čas nasadit na svá zápěstí sportovní hodinky, a to nejlépe s dostatečně vysokou vodotěsností. Pokud takové ještě nemáte, pak doporučuji model Citizen BN0100-42E. Jedná se totiž o kvalitně zpracované hodinky za přijatelnou cenu. Nabízí vodotěsnost až do 20 ATM, jednosměrně otočnou, potápěčskou lunetu, to vše doplněné o výraznou luminiscenci nanesenou jak na ručičky, tak indexy. Silikonový řemínek zajišťuje celkově nižší hmotnost (80 gramů) a navíc je vhodný pro častý kontakt s vodou. Příjemnou vlastností je i menší průměr pouzdra, než je u potápěčských modelů zvykem – činí 41 mm. Hodinky jsou poháněny za pomoci solární energie – Eco Drive. Jediným minusem bych viděl absenci safírového skla. I tak dle mého názoru nabízí tyto hodinky hodně muziky, za dostupnou cenu.

František Šmolík

František Šmolík

František
čestný organizátor kulturního dění v Helveti a specialista na značky Certina, Citizen, Boccia Titanium a Bering

Casio GA 400A-9A
Letní měsíce přichází a je na čase pořídit si hodinky, které vydrží všechny vodní radovánky, sportovní aktivity a podobně. Mne osobně uchvátily G-Shocky, které na sebe ihned upoutají pozornost svou velmi extravagantní barvou (svítivě oranžová). Normálně dávám přednost spíše tmavším barvám a ničemu takhle výraznému, ale tenhle model mi padl do oka a jako letní doplněk se hodí skvěle. Jde o klasicky odolné hodinky Casio G-Shock se spoustou zajímavých funkcí. Jedna z hlavních předností je velká otočná korunka pro snazší ovládání. Z funkcí je třeba zmínit datum, den v týdnu, 5 budíků a ukazatel analog i digitál čas, světové časy a další. Jako shrnutí, velice odolné hodinky, se kterými můžete bezstarostně do vody nebo sportovat – parádní volba na léto/dovolenou. Jelikož zatím žádné takhle sportovní hodinky nevlastním, vážně uvažuji o pořízení těchto.
Pozn. redakce: Fanda neodolal a už je jejich šťastným majitelem 🙂

Za měsíc s dalšími tipy

Přestože hodinkové tipy vybíráme nezávisle na sobě, máme tentokrát vítěze poměrně jasného – 2x jsme zvolili Seiko SRPA21K1 – Special Edition PADI. Poveze se i srpnový výběr na vlnách léta, nebo sáhneme po společenských hodinkách? Srpnové favority odhalíme už brzy.

Předchozí hodinkové tipy:

Rádi si čtete naše články? Navštivte také náš e-shop s hodinkami.
Přihlaste se k odběru novinek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *