Na lyže s hodinkami Suunto (teď ve výprodeji)

Hodinky značky Suunto jsou teď na našem e-shopu ve výprodeji. Celou nabídku najdete na helveti.cz/suunto.

Sportovní hodinky Suunto Baro 9 jsou parádním doplňkem pro snadné zvládnutí všech možných outdoorových aktivit. Přístroj vyniká svou výdrží baterky, takže se není třeba bát, že by se vám uprostřed hor vybily a byli byste ztracený. Hodinky mají 3 režimy, díky kterým se může výrazně uspořit baterie. Testovány byly výhradně na nejpřesnější režim, menší výdrž baterie, za to o dost přesnější záznam. Nejdéle byly v aktivním módu zapnuty 20 hodin a poté měly stále ještě 16 % baterie.

Hodinky jsou velmi odolné. Možná se divíte proč jsou hodinky na fotkách poškrábané. Vysvětlení je jednoduché – během předchozího testu je kolega měl na ruce u jízdy na kole – a dost slušně na ně spadl. Ovšem kromě kosmetických vad se hodinkám nic nestalo a fungují pořád bezvadně. Mají safírové sklíčko, ocelovou luntu a jejich silikonový pásek perfektně drží na ruce. Hlavně je velmi příjemný a hodinky na ruku pěkně sednou. Jen nejsou úplně vhodné na malou hubenou ruku. Jednak jsou dost velké – oblečení se přes ně špatně přetahuje či vytahuje (v zimě je to dost nepraktické) – a druhak jsou na drobnou ruku dost těžké. Hodinky jsou tím spíš určeny pro mohutnější sportovce. Velmi pohodlnou funkcí je dotykový displej, který se aktivuje zmáčknutím libovolného tlačítka.

Z nabídky sportovních systémů si vybere opravdu každý. Od obyčejného běhu až po triatlon či extrémní závod. V rámci testování byly použity zejména na režim běžky, běh a turistiku. Všechny režimy měly perfektní záznamy. Jen se občas stalo, že při pohybu ruky (pokrčení zápěstí) se zaznamenávání vypnulo. Během testování se to stalo několikrát, zejména při turistice, kde se se zápěstím hýbe o něco častěji.

Dalším takovým slabším místem je měření tepové frekvence. Hodinky ji mají možnost snímat přímo ze zápěstí. Metoda je to velmi příjemná, ale přesnost je opravdu malá. Pro bližší zkoumání tepové frekvence bych tedy volila spíše hrudní pás.

Dále je skvělou vlastností připojení k mobilní aplikaci Suunto. Pomocí Bluetooth a synchronizaci mobilního telefonu s hodinkami, se vám aktivity nahrají přímo do aplikace a můžete je sdílet přátelům přes sociální sítě (Strava, Facebook). Milovníky sledování oblohy jistě potěší funkce východu a západu slunce, dokonce je i možné sledovat i fáze měsíce.

Pár slov závěrem. Suunto Baro 9 potěší každého náročného sportovce. Dokáží vypočítat nadmořskou výšku, jsou odolné, velmi snadno ovladatelné, ale největší plus vidím ve výdrži baterie a zabudovaných režimů na úsporu baterie. Je to sice všechno na úkor váhy a velikosti, ale na to se dá zvyknout.

Autor: Kateřina Procházková

Rádi si čtete naše články? Navštivte také náš e-shop s hodinkami.
Přihlaste se k odběru novinek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *