Hodinky měsíce dubna 2024: Mrazivé Mido s univerzálním vzhledem a solární potápky Citizen

I když duben přirozeně svádí k nejrůznějším aprílovým vtípkům, v novém díle populární rubriky Hodinky měsíce si z vás rozhodně nikdo nevystřelí. Jak je tomu už zvykem, opět se zaměříme na vychytané funkce prezentovaných modelů, výhody použitých materiálů a dokonce nebude chybět ani pořádná dávka zajímavostí.

V dubnovém vydání se podíváme na kobylku sportovně elegantnímu modelu od švýcarského výrobce Mido Multifort M Freeze M038.430.11.041.00, který vyniká nejen svým uhrančivým vzhledem, ale také svými vlastnostmi. Druhé vybrané hodinky potěší především dámy. Jedná se totiž o dámský model solárních potápek Citizen Promaster Diver 36,5 mm EO2028-06L.

Celý příspěvek

Hodinky měsíce března 2024: Švýcarský elegán vs. vyšperkované potápky

A máme tu již třetí letošní díl oblíbené rubriky Hodinky měsíce, ve kterém se naši garanti zaměřili na hodinky od vyhlášených švýcarských výrobců. Opět si posvítíme na nejdůležitější funkce recenzovaných modelů, benefity použitých materiálů a odhalíme vám i jejich mouchy – pokud tedy vůbec nějaké mají.

Tentokrát vám přinášíme podrobné recenze dvou modelů, mezi kterými je na první pohled velký kontrast. Na jedné straně stojí elegantní model od značky Tissot, jenž bude dokonalým partnerem do vybrané společnosti a na mimořádné akce. Proti němu naše garantky postavily všestranné sportovní potápky z dílny značky Formex, která je v naší nabídce žhavou novinkou.

Celý příspěvek

Hodinky měsíce února 2024: Certina a Casio

V únorovém vydání oblíbené rubriky Hodinky měsíce budou hrát hlavní roli zajímavé vlastnosti a vychytané funkce, které oceníte zejména při pobytu venku. Ačkoliv počasí zatím příliš neláká k túrám ani ke koupání, neměly by v žádné správné hodinkové kolekci chybět pořádné sportovní hodinky. A právě tímto pravidlem se řídili i naši garanti při výběru modelů k únorovým recenzím.

V dnešním článku najdete recenzi na novinku v podobě potápek Certina DS PH1000M C024.907.18.051.00 s úctyhodnou voděodolností a slušivým retro nádechem. Blíže představíme také sportovní model Casio G-Shock GW B-5600CD ze speciální edice vytvořené ve spolupráci s nadací Charlese Darwina, jejímž je Casio partnerem.

Celý příspěvek

Hodinky měsíce ledna 2024: Festina a Seiko

Vánoce jsou za námi, do teplejších jarních dní je ještě poměrně daleko. Přestože urychlit příchod nové sezóny nedokážeme, skvěle vám alespoň umíme zkrátit čekaní zajímavým počtením, které vás rozhodně zahřeje.

Svědčí ostatně o tom i samotný výběr hodinek, který totiž vzbudí ten správný tok energie. V lednovém vydání se podíváme na sluncem napájené Festina Solar Energy 20654/4 a také na model Seiko Quartz Chronograph SSB430P1 připomínající zlatavé slunce.

Celý příspěvek

Hodinky roku 2023: Vítěz není jen jeden

Rok se s rokem opět sešel a my jsme si pro vás jako tradičně nachystali výsledky hlasování o nejlepší hodinky loňského roku. Které modely si získaly nejvíce přízně našich garantů v anketě Hodinky roku (pokud vás zajímají výsledky z předchozích ročníků, mrkněte se zde), a proč by neměly uniknout ani vaší pozornosti? Letos máme překvapivě hned dva vítěze a ani boj o stříbrnou, bronzovou a zejména bramborovou příčku nebyl zcela jednoznačný. Pojďme se na to podívat.

Celý příspěvek

Hodinky měsíce prosince 2023 – Citizen a Casio

Letošní rok se pomalu chýlí ke svému konci. Co nevidět tu budou Vánoce a vzápětí za nimi také novoroční oslavy. A protože naše každoměsíční rubrika se stala tradicí stejně jako ozdobený stromeček nebo bramborový salát s kaprem na štědrovečerní večeři, ani o prosincový díl vás samozřejmě neochudíme.

Ať už ho pojmete jako drobnou inspiraci na dárky pod stromečkem, nebo naopak způsob, jak udělat radost sami sobě, v každém případě je na co se těšit. Tentokrát se společně podíváme na měsícem inspirovaný model Citizen Eco-Drive Radio Controlled Tsukiyomi Moonphase Super Titanium BY1010-81H a také spolehlivé sportovky Casio EFB-108D-7AVUEF za skvělý peníz.

Celý příspěvek

Hodinky měsíce listopadu 2023: Certina a Laco

Podzim udeřil v plné síle a během listopadových dnů, kdy slunce sotva vykoukne, zato mlhy a deště je víc, než bychom chtěli, se nejednomu z nás nechce ani z postele. Pokud i na vás padla tíha podzimní únavy, máme pro vás skvělý životabudič, a to další díl naší rubriky Hodinky měsíce.

Tentokrát jsme se podívali na modely Laco Marine Bremerhaven a Certina DS Action Diver Powermatic 80 C032.607.38.051.00, které vám coby milovníkům hodinek zaručeně zvednou náladu. Oba modely spojuje vodní živel. Laco Marine Bremerhaven se vezou na vlně nostalgie a profi potápky Certina DS Action Diver překvapí svou všestranností.

Celý příspěvek

Hodinky měsíce října 2023

Říjen je nejkrásnější měsíc podzimu, kdy se vše příjemně zpomalí, díky čemuž máte šanci se zadívat a kochat krásami kolem sebe. Proto naši kolegové Míša Hofmanová a Jirka Bareš vybrali do říjnových recenzí rubriky Hodinky měsíce modely, na které se můžete dívat donekonečna.

Jejich zpracování a ciferníky jsou natolik přitažlivé, že dokonce hrozí, že celý podzim prošvihnete zakoukaní do hodinek Alexander Shorokhoff Autumn AS.LA-AMN-10 a Mido Multifort TV Big Date M049.526.11.091.00. A co víc, na své si dnes přijdou milovníci netradičních řešení, čistého designu, ale i dámy, případně jejich protějšky, co hledají inspiraci na originální dárek.

Celý příspěvek

Hodinky měsíce září 2023

Přihmouřete oči a představte si: cestování bez omezení, objevování nových koutů světa a překonávání časových pásem jen tak pro radost. Bojíte se, že to zní jako sci-fi? S chytře navrženými hodinkami to není nic nemožného. A protože věříme, že rádi objevujete hodinkové novinky, přinášíme vám nový díl seriálu Hodinky měsíce, tentokrát s modely Hamilton Khaki Field Murph 38 mm Automatic H70405730 (možná znáte z filmu Interstellar) a Frederique Constant Highlife Gents Manufacture Worldtimer Automatic FC-718N4NH6B (se zajímavou funkcí GMT Worldtimer) Tak už se nezdráhejte, vstupte s námi do nekonečných časových zón a nechte se unést dobrodružstvím!

Celý příspěvek

Hodinky měsíce srpna 2023

Letošní léto nám svou nepravidelností dává docela zabrat a už jen těžko odhadnout, jestli máme vyhlížet tropy nebo si naopak chystat nepromokavou výbavu do nečasů. A zatímco se stabilním počasím úplně počítat nemůžeme, s naší pravidelnou rubriku v podání Hodinek měsíce rozhodně ano. Polovina srpna je totiž za námi a tedy ano, další díl, který pro vás zpracovala Míša Hofmanová a Darina Vokrojová, je tady. A copak v něm najdete tentokrát? Novinky letošního roku – futuristický model Atomic Age Oppenheimer Line YM86-640A696, který je počinem litevské značky, i vyladěné potápky Seiko Prospex SPB383J1 z dílny oblíbené japonské značky.

Celý příspěvek

Hodinky měsíce července 2023

Léto už je v plném proudu a s ním i okurková sezóna. Tedy ne že bychom neměli o čem psát – právě naopak. Jenom v červencových Hodinkách měsíce kolegové Jirka Bareš a Martin Jasovský trochu zdvihli stavidla představivosti a osvěžili lenivé letní proudy bláznivým výběrem. Recenze se totiž týkají dvou limitek, které jsou vším možným, jen ne tím, čím se na první pohled zdají. Svěží citrónové Junghans 1972 Chronoscope Quarz Edition FIS Lemon 41/4369.00 totiž vůbec nebyly zamýšlené jako letní model 🎿 a první počin svého druhu od Certiny Certina DS Skeleton Limited Edition C042.407.56.081.10 vás nakonec možná přesvědčí, že společenská klasika v podobě skeletonů může nakonec vypadat i jako sportovní hodinky 😲.

Celý příspěvek

Hodinky měsíce června 2023

Červen je ve své polovině a už jen pár dnů zbývá do chvíle, kdy to celé vypukne – prázdniny (a spolu s nimi snad i typicky letní počasí) se rozjedou zase v plné parádě. Už aby to bylo tady, dny plné relaxu, někde pěkně na dovolené… Prostě idylka. Ať už se letos chystáte vyrazit k moři nebo vás naopak čekají túry plné dobrodružství, pak zbystřete. V červnovém vydání Hodinek měsíce totiž najdete modely, které se vám pro léto budou opravdu hodit. Spolu s kolegy se podíváme na pomerančové limitky Alexander Shorokhoff Deep Ding 2 AS.DD05-B, ale i na potápky s kosatčím designem v podání Citizen Promaster Marine Divers Orca BN0235-01E. Pro léto prostě jako stvořené. Mrkneme na ně?

Celý příspěvek

Hodinky měsíce května 2023

Rána jsou ještě tu a tam chladnější, než bychom si přáli, ovšem k velké radosti všechno kolem nás rozkvétá, také odpolední teploty už nejsou úplně k zahození. Květen je zkrátka v plném proudu. A když už se příroda probudila ze spánku, přišel čas vzbudit i květnové Hodinky měsíce, ve kterých bude o pestrost v každém případě postaráno. Pod lupu si totiž kolegové tentokrát vzali vintage model Orient Star Classic RE-AW0004S Heritage Gothic a také mrazivé designovky v podání Seiko Monster SRPG57K1 Special Edition Save the Ocean Antarctica. A jen letmo prozradíme (jak jinak samozřejmě :)), že je opět na co se těšit.

Celý příspěvek

Hodinky měsíce dubna 2023

Protože duben je aprílovým měsícem, úplně se nabízelo trochu si zažertovat a oznámit vám, že dubnové Hodinky měsíce nebudou. To bychom ale věrným čtenářům nemohli udělat – takže nebojte, vše je pro vás už hezky nachystané 🙂 Věříme, že už netrpělivě čekáte, jaké modely jsme pro vás vybrali tentokrát. Volba pro aktuální vydání padla na sportovní model Wenger City Sport 01.1441.130 a také na kousek z ženevské manufaktury v podání Frederique Constant Classics Index Automatic FC-303NN5B6B, což je mimochodem značka, která se poměrně nedávno dostala do stáje Helveti (více o značce jako takové najdete přímo tady). Teď už ale vyrazme vstříc za dubnovým výběrem.

Celý příspěvek

Hodinky měsíce března 2023

Je to tak. Astronomické jaro je takřka za rohem, a přichází proto nejvyšší čas podívat se na další díl z rubriky Hodinky měsíce. Březnové vydání ovšem tentokrát bude o příbězích a ne ledajakých. Zatímco s pilotkami Laco Paderborn Erbstück se vydáme zpátky v čase, a tedy až do období navigátorských modelů ze 40. let, s hodinkami Epos Oeuvre D’Art North Star 3439.322.20.16.25, které jsou sympatické mnoha komplikacemi, se dostaneme až na noční oblohu, do ráje hvězd a Polárky. Těšíte se? Uvidíte, že rozhodně je na co.

Celý příspěvek

Hodinky měsíce února 2023

Mrznoucí rána, občas nějaký sníh… Zima je stále s námi a ještě chvilku potrvá, než se dočkáme prvních hřejivých dnů. Už, aby to bylo, viďte. Aby nám ale to čekání na jaro trochu rychleji uteklo, pro únorové Hodinky měsíce jsme si vybrali pěkně prosluněnou dvojici – jako nebe tyrkysové hodinky Junkers Cockpit 9.14.01.12 a sluncem okořeněný model Citizen Tsuyosa Automatic NJ0150-81Z.

Celý příspěvek

Hodinky roku 2022: Který model nemá konkurenci?

V každoročním vyhlášení soutěže Hodinky roku o nejlepší model vybírali garanti značek své srdcovky. Výsledek hlasování odhalil jeden model, který nás v Helveti naprosto ohromil 🏆 a bodově daleko předčil všechny ostatní. Za ním se umístily další čtyři, které se pyšní top kvalitou a výbavou a nějakou velmi výraznou vlastností k tomu.

Modely, které se umístily od 5. do 9. místa vás uchvátí minimálně jednou extra vlastností, takže hrozí, že se do nich zkrátka bezhlavě zamilujete na první pohled. Symbolické desáté místo náleží modelům, které už jen svou nominací do rubriky Hodinky měsíce prokázaly svou výjimečnost oproti veškeré další nabídce z Helveti.

Co nás neméně potěšilo, je obměna zastoupení značek oproti minulému roku, kdy dominovaly Citizen, Casio a Seiko, což byla trochu nuda. To, ale i dobré prodeje, nám potvrzují, že zvlášť nové značky byly trefou do černého. Ale nebudeme vás už déle napínat a přejdeme k vyhlášení.

Celý příspěvek

Hodinky měsíce ledna 2023

Nový rok nám už pěkně začal, a jak už je zřejmé z článku, který zrovna čtete, naše pravidelná rubrika Hodinky měsíce je opět zpátky. Věříme, že se už nemůžete dočkat, jaké hodinky jsme si pro vás vybrali pro lednový měsíc a možná vás potěší, že tentokrát jich bude o chlup víc, než jak je tomu obvykle. S kolegy jsme se totiž podívali na ucelené řady, a to na Orient Bambino Version 7 a Certina DS+ Urban & Heritage Kit. Tak co říkáte, mrkneme se na ně?

Celý příspěvek

Hodinky měsíce prosince 2022

Závěr roku se už neodbytně blíží. To to uteklo, viďte. V každém případě, protože prosinec je v plném proudu, je nejvyšší čas ho hezky zakončit posledním letošním dílem z naší pravidelné rubriky Hodinky měsíce. A dost možná právě v tomto vydání najdete zajímavou inspiraci na vánoční dárky, která nikdy není k zahození. Copak jsme si pro vás připravili tentokrát? Tak od každého něco – vojenské hodinky Traser P99 Q Tactical, ale také model s uměleckým nádechem Mido Multifort 20th Anniversary Inspired by Architecture Limited Edition M005.430.11.061.81. Těšíte se?

Celý příspěvek

Hodinky měsíce listopadu 2022

Pomalu se nedá věřit, že už je polovina listopadu a tušíte správně, co tím chceme říct – je tady další díl z naší rubriky Hodinky měsíce. Tentokrát si naši kolegové posvítili na švýcarské elegány v podání Maurice Lacroix Eliros Date EL1118-SS00E-420-C a také na japonské potápky Citizen Promaster Marine Automatic Diver’s Super Titanium NB6021-68L.

Každý máme rád něco. Zatímco někdo zastává čistý design bez všelijakých vychytávek, jsou tací, kteří pro svůj životní styl potřebují zdatné parťáky s mnoha šikovnými funkcemi. Ať už se přikláníte k čemukoliv, určitě si nenechte ujít listopadový díl, ve kterém najdete rovnou obojí. A zatímco Martin Jasovský si pod drobnohled vzal quartzové hodinky Maurice Lacroix Eliros Date EL1118-SS00E-420-C , Jirka Bareš vsadil na stylové potápky Citizen Promaster Marine Automatic Diver’s Super Titanium NB6021-68L plné užitečných funkcí a dovedností. Pojďme je tedy prozkoumat.

Celý příspěvek