Putovní hodinky Junkers už letí světem

Putovní hodinky Traser a Davosa stále cestují mezi jednotlivými testery a my posíláme do světa další hodinky. Tentokrát jde o německé hodinky Junkers.

Konkrétně model Junkers 6060-5 v tak oblíbeném Bauhaus designu. Hodinky pohání japonský automatický strojek Miyota 9132 s 26 kameny, disponují hesalitovým sklíčkem a voděodolností 30m. Co je na hodinkách zajímavé, je ukazatel rezervy chodu (až 40h) a 24hodinový subciferník na 6. pozici. Velmi decentně, ale funkčně, je zpracovaná luminiscence hodinek. Zkrátka hodinky ke společenským událostem a do práce (kancelářského typu).

Jak to vzniklo?

Celá iniciativa začala na hodinkovém fóru Chronomag ve vlákně pojmenovaném Putovní hodinky Junkers. Zde se mohli zájemci přihlašovat na seznam jednotlivých testerů, kteří hodinky budou moci několik dní až týdnů nosit, zkoušet, fotit a hlavně užívat 🙂

S hodinkami putuje také jejich cestovní deník, který se bude plnit zážitky a poznatky jednotlivých členů. Po ukončení putování budeme hodinky společně s cestovním deníkem dražit pro dobrou věc. Výsledně vybraná částka bude věnována na dobročinné účely. Konkrétně na neonatologické oddělení v pražském Apolináři, kde zachraňují ty nejmenší a dávají jim šanci pro život.

Putovní hodinky Junkers

První cesta byla na Madeiru

Píše Jiří Štencek: Tentokrát jsem putovním hodinkám neodolal ani já. A jelikož jsem měl vhodnou příležitost, aby se mnou viděli nádherný ostrov Madeira, neváhal jsem. Hodinky se mnou za dobu pobytu na Madeiře viděly:

  • levádu de Janela
  • výstup do Curral das Freiras
  • poloostrov Sao Lourenco
  • jízdu na dřevěných saních v Monte
  • a spoustu dalších nádherných míst a zážitků

Poloostrov byl kouzelný

Junkers a místní drink Poncha

Často mi dělaly společnost při pití mínstního drinku poncha.

Ještě než se rozpovídám o hodinkách, tak musím zmínit mé doporučuní  Madeiru navštívit. Jde o nádherný ostrov sopečného původu, který vás dostane svou nádhernou přírodou, možnostmi treků, okolním oceánem a přívětivými obyvateli.

A teď už k samotným putovním hodinkám. Hodinky Junkers 6060-5 se mi neskutečně líbí svým bauhaus designem. Ta jednoduchost je prostě dokonalá! Zároveň jsem oceňoval ukazatal rezervy nátahu (když jsem je často sundával a měl jsem obavy, aby byly v chodu a ukazovaly přesný čas). Luminiscence je decentní, ale moc hezká. Zkrátka jde o fajn oblekovky, které se krásně vejdou pod manžetu košile.

Hesalitové sklíčko je opravdu náchylné na škrábance, takže i přes mou opatrnost už hodinky nějaké mají (musíte ale chvíli hledat).

Přesto mě Junkery nadchly a nějaké podobné bych k společenskému oblečení ocenil.

Klady hodinek Junkers 6060-5:
+ bauhaus design (ta jednoduchost mě prostě baví)
+ ukazatel rezervy nátahu
+ příjemná velikost a hmotnost
+ strojek Miyota 9132 doslova cítíte při práci
+ decentní lumi (na těchto hodinkách většinou žádná není)

Zápory hodinek Junkers 6060-5:
– hesalitové sklíčko (rychleji se poškrábe, ale někdo jej preferuje z důvodu autentičnosti)

Sledujte průběh putování

Putování hodinek můžete sledovat na již zmíněném fóru, našem Facebooku nebo Instagramu. Na sociálních sítích budou hodinky k nalezení pod hashtagy #putovniHodinkyJunkers. My budeme jednotlivé štace publikovat v seriálu Putovní hodinky Junkers na našem blogu a na Nosime-hodinky.cz.

Přejeme hodinkám šťastnou cestu a testerům fajn zážitky.

Za helveti.cz – Jiří Štencek

Vše vzniklo ve spolupráci s fórem Chronomag.cz, distributorem značky Junkers – firmou MeetyBrand a námi jakožto prodejcem – Helveti.cz.

Sledujte s námi putování hodinek Junkers v recenzích testerů:

  1. Posíláme do světa putovní hodinky Junkers (právě čtete)
  2. Dobročinná dražba
Rádi si čtete naše články? Navštivte také náš e-shop s hodinkami.
Přihlaste se k odběru novinek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *